2013年1月17日星期四

陳慧琳應否斬雞?

又係YouTube。


繼早前鄭秀文轉唱腔備受投訴之後,今次輪到另一位天后陳慧琳。新歌《So Hot》嘅宣傳短片以「hot」為題,為求做到hot到癲嘅效果,片中嘅Kelly又食麻辣火鍋,又隊辣椒,表情浮誇到爆燈。條片曝光之後,又惹嚟一堆難聽嘅說話,話個宣傳手法低劣之餘,又話Kelly一把年紀先玩埋晒呢啲嘢呃奶粉錢,投訴聲音此起彼落。

條片屬entertaining定係annoying真係見仁見智,但我個人認為呢段片完全冇問題。第一,Kelly絕對玩得起呢一種crazy嘅風格;第二,大家睇下以下呢條片:



陳慧琳斬雞!睇下佢個激動樣!

試問有邊個天后嘅級歌手會不顧儀態喺螢幕前做呢啲嘢?大家淨係記住佢喺《有福氣》入面嘅高貴形象,同埋喺《失憶周末》一類舞曲入面嘅型格造型,卻醒唔起陳慧琳深得民心嘅主因係佢唔怕蝕底,咩都肯試。《點解你係咁》同《你這個男人》呢類玩味咁重嘅歌,真係只有佢先唱得出嗰種bitchy而不MK嘅味道,換轉唱《Phone殺令》嘅係第二個,應該晨早已經俾人話白痴兼低B。

喺互聯絡呢個虛擬世界入面,每個人都可以不記名,不負責任地留下最毒辣嘅字句,唔理佢哋係真心覺得條片唔好睇,定係因為偏見先發噏瘋,總之一句到尾-認真你就輸了。



[圖片擷取自universalmusichk's YouTube Channel]

3 則留言:

Lewis 說...

想起她的"她比我醜"
每次聽都覺得
幸好她是kelly...

naruto 說...

我都覺得低手左D

Kino Ld 說...

看到你的blog,文筆不錯。
很多生活小品,也寫出人生道理。


一起互相連結增加瀏覽量,好嗎?

my blog: http://kinold.mysinablog.com/

我專門寫戀愛技巧、真實戀愛故事、人際溝通的文章
在香港3周刊有寫專欄

在博勢力排名180位,每天約有500人瀏覽

my email: kino@lovedecode.com

Keep in touch,
Kino

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...